Stoppen met Vechten

Gepubliceerd op 12 april 2022 om 13:22

In gevecht met jezelf?!

Deze week vroeg een klant mij letterlijk of ik haar wilde helpen om te ‘stoppen met vechten’. Omdat ze daar helemaal uitgeput van raakt. De vraag raakte mij. Ik vind mezelf namelijk zo vaak terug in gevecht. Vooral met mezelf.

Wát een energie!

Inmiddels weet ik hoeveel energie dat gevecht met mezelf kost. En wat het me juist geeft als ik mezelf durf te ontvangen, mezelf kan verwelkomen in dit gevecht. Dan komt er zoveel energie vrij, energie die ik kan inzetten voor het volgen van mijn échte stroom. Het werken met mensen die hún eigen stroom willen vinden én volgen.

Bewust ervaren van emoties

Mijn cliënt en ik zijn samen aan het werk gegaan. Eerst samen stil worden en ervaren hoe het is in het lijf. Van daaruit nodig ik haar uit om te kijken waar ze het meest in gevecht is. Al snel komt een situatie met haar ouders naar voren. Tegelijk borrelt er ook boosheid op en (behoefte aan) slaande bewegingen. Ik vraag haar te gaan staan en de boosheid toe te staan. Gebalde vuisten, strakke kaken en een gekromd lijf worden zichtbaar… Voorzichtig komt er ook wat gegrom. Ook ik voel boosheid in mijn lijf, een bekend gevoel. 

Verwelkomen en ontvangen van je boosheid

Ik nodig mijn cliënt uit om naast het toestaan van de boosheid, deze ook te ontvangen in zichzelf. De boosheid als het ware te verwelkomen. Waarbij we contact maken met de voeten op de grond, zodat de energie door kan stromen. Daarnaast verwoord ik dat boosheid er gewoon is. Het is oké om boos te zijn. Het is zelfs misschien terecht. Waarschijnlijk heb je als kind niet gekregen wat je op dat moment nodig had. Dat maakt ook boos! 

Onder boosheid ligt verdriet

Dat perspectief raakt een gevoelige snaar. Er komt verdriet tevoorschijn. Poeh… Ja, ze voelt zich zo vaak niet gezien, er is geen bekommernis om haar. Vroeger niet en soms nog steeds niet… Au!!

Dieper verwelkomen

Opnieuw nodig ik haar uit om te ontvangen: om dit verdriet in zichzelf te ontvangen, om het helemaal te verwelkomen, als onderdeel van haarzelf. Want hoe meer we in staat zijn om onszelf helemaal te ontvangen, met al onze haken en ogen, hoe meer we van onszelf kunnen houden, precies zoals we zijn. 

Een win-win situatie

We hoeven de emoties er niet ‘onder te houden’, wat ongelofelijk veel energie kost. Maar we mogen onze emoties, sensaties en gevoelens steeds meer leren ontvangen. Op den duur leren we onszelf zo steeds liefdevoller te ontvangen. We worden zachter en vergeven onszelf makkelijker. Daarnaast hoeven we niet al die energie te gebruiken voor ongewenste emoties. Dus kunnen we die energie steken in het creëren van dat waar we echt voor willen gaan. Een win-win situatie dus!

Herkenbaar?

Ik zie dat veel van mijn cliënten op de één of andere manier in gevecht zijn. Ben jij ook vaak in gevecht met jezelf…?! En wil je ervaren hoe fijn het is om even samen stil te zijn? En te onderzoeken…? Boek dan een gratis check-in sessie met jezelf. Je bent van harte welkom! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.