De Kracht van Stil Zijn...

Al een aantal jaren werk ik samen met drie collega’s, Petrus, Frank en Veronica. We ontmoeten elkaar meerdere keren per week, voor Qigong en gezamenlijk inchecken. In de loop der tijd hebben we een incheck-ritueel ontwikkeld, dat ons diep naar binnen brengt. 

Lees meer »

Hoe groot is jouw hart...?!

Vanochtend sprak ik mijn klant, Monique, weer. Ze had een paar intensieve weken achter de rug. Haar hoogbejaarde vader werd acuut opgenomen met een blinde darm ontsteking, haar moeder bleef thuis achter, ontredderd. En Monique voelde zich genoodzaakt voor haar moeder te zorgen. Dus hup, twee-en-half uur in de auto naar Groningen en zichzelf geïnstalleerd bij ma in huis.

Lees meer »

Steeds een stapje verder...

Eén van mijn klanten, Henk, heeft heel veel moeite met op gang komen. Volgens hemzelf spelen er zoveel angsten dat hij steeds opnieuw ‘de eerste stap’ uitstelt… Hij komt niet tot dat wat hij écht graag wil en moet doen. Namelijk zijn zolder opruimen, die vol staat met verhuisdozen. Wat hij wel doet is eindeloos nieuwssites checken, porno kijken (met alle schaamte van dien), bingewatchen, ‘s middags een biertje drinken… 

Lees meer »

Intiem zijn...

Intiem zijn met de ander, begint bij intiem zijn met jezelf. Voor mij betekent intiem zijn met mezelf dat ik alles ontvang wat er in mij leeft. Gedachten, sensaties en gevoelens die aanwezig zijn. In ieder moment. Verdriet, onmacht en pijn, alsook liefde, vrolijkheid en verbinding. 

Lees meer »