Tevoorschijn komen...

Gepubliceerd op 12 maart 2021 om 10:51

Dat is wat ik NU het liefste wil. Dat ik met ‘mezelf’ tevoorschijn kom. Hoezo eigenlijk...? 

Ja, dat is een goede vraag… Wat opkomt is dat ik van betekenis wil zijn, in deze wereld. Een wereld waar zoveel ‘aan de hand is’. Dat ik een lichtbaken wil zijn voor mensen die daar behoefte aan hebben. Mensen die hard werken, zo hun best doen en tegelijk de echte voldoening missen, in hun leven. Want uiteindelijk willen we allemaal graag van betekenis zijn, toch?

 

Een ontdekkingsreis...

De afgelopen jaren heb ik een ontdekkingsreis gemaakt, in mezelf. Ik had het best goed voor elkaar, een mooie baan in het HBO, een liefdevol gezin en een fijne omgeving. Toch liep ik vast en kwam in een burn-out terecht. Zoals zovelen van ons. Voor mij was dit de start van een zoektocht, naar binnen, naar mezelf, naar wat voor mij echt belangrijk is, in dit leven. 

En… zoals ook voor zovele anderen geldt… Het is een ongelofelijk mooie ontdekkingsreis geworden. Wat ik heb ontdekt is wie ik in mijn essentie ben, dat er in mijzelf een diamant verborgen is, of liever, was. Want inmiddels heb ik de diamant die ik ben ‘ont-dekt’... Het is een bron van liefde en straling, van pure goedheid. 

Op mijn ontdekkingsreis heb ik ook ontdekt hoe ik deze bron in mezelf aanboor en hoe ik mezelf voed met deze energie, de energie van vreugde en vertrouwen. Ik beschouw het inmiddels als mijn dagelijkse ‘werk’ om een ‘baken van licht’ te zijn, voor mezelf en anderen. 

 

En wáarom wil ik NU tevoorschijn komen…?!

Allereerst omdat ik lef wil tonen. Ik realiseer me dat ik de enige ben die deze stap kan zetten. Als ik van betekenis wil zijn, móet ik mezelf laten zien. Hoe spannend ik dat ook vind... Daarnaast weet ik dat er anderen zijn, die net als ik, NU van betekenis willen zijn in de wereld. Die hun diamant willen ontdekken, hun eigen unieke diamant. Dat waarvoor zij hier op aarde zijn. Zodat ze gaan leven vanuit hun essentie, vanuit hun eigen unieke straling. Bezield, vanuit het hart. 

 

Dáarom wil ik NU tevoorschijn komen…

Omdat ik er toe doe. Omdat JIJ er toe doet. Zodat we steeds meer leven wie we werkelijk zijn. Voor onszelf, voor elkaar, voor onze kinderen én voor deze wereld.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.