“Sssst… Ik wil graag even luisteren…”

Gepubliceerd op 12 maart 2021 om 17:39

Stil...

Ben jij wel eens stil? Echt stil…? Waarbij je luistert, luistert naar de geluiden om je heen, luistert naar het ruisen van de wind, de vogels, het klapperen van de deur of de auto die over de weg rijdt. Waarbij je echt luistert… aandachtig… verbonden met de geluiden. 

 

Luister even mee...

Heb je wel eens naar jezelf geluisterd…? Echt geluisterd? Stil, met je aandacht in jezelf. En wat hoor je dan? Wat wordt jij je gewaar…? Is het druk in jou, in je hoofd, ‘hoor’ je allerlei gedachten en ideeën? Voor mij is stilte meestal een bron van geluid, waar ik mij op af kan stemmen. Waar ik mij bewust van kan worden. Ik word me bewust van de geluiden, de woorden, de gevoelens en sensaties die ik in mezelf ervaar, als ik stil word en luister. Echt luister. En als ik echt stil ben, als ik echt luister… dan hoor ik op een gegeven moment de stilte… Dan ben ik thuis. Echt thuis. 

 

Nieuwsgierig...

Ben jij nieuwsgierig hoe dat is, stil zijn en luisteren… Kijk dan de video en ervaar hoe ik contact maak met de stilte en luister.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.