Even samen inchecken...

Gepubliceerd op 10 mei 2022 om 10:39

Even samen inchecken… 

Mijn sessies starten altijd met stilte en een korte incheck. Het woorden geven aan wat er - bij jou en bij mij - leeft in het huidige moment. We worden samen stil. Je scant je lichaam. Ervaart wat er is, hier en nu.

Woorden geven

Je kunt van alles ervaren… Je ziet je hoofd bijvoorbeeld razen, met allerlei gedachten. Of je ervaart druk op je voorhoofd of spanning in je nek. Er lopen tintelingen over je linker arm. Of je voelt zwaarte in je borstkas, etc, etc. Zodra je iets opvalt, spreek je het uit. Je geeft zo woorden aan wat je ervaart. 

Meer ruimte 

Alleen het uitspreken van wat je ervaart, geeft al zoveel ruimte. Je wordt je meer bewust van je lijf en je laat de mallemolen van je gedachten, op dat moment, los. Dat geeft rust en ruimte. Soms blijft er nog een los eindje… Een gedachte of een specifiek gevoel.

Verwelkomen

Dan kan het helpen hier samen wat extra aandacht aan te geven, door de gedachte of het gevoel te verwelkomen, door dat wat zich aandient te ontvangen. Met woorden, met een ‘qi gong’-beweging of met een ontvangende glimlach in jezelf.

Een diepere laag

Door de incheck kom je op een andere, diepere bewustzijnslaag in jezelf. Je komt meer in het hier en nu. Je zit minder in moeten of krampachtig willen en je ervaart minder druk van buitenaf. Van hieruit kun je gaan kijken wat jij wérkelijk belangrijk vindt. Je gaat dan lichtvoetiger en blijmoediger door het leven. Je krijgt energie van dat wat je doet in plaats van andersom.

Ik zie je graag...!

Ook zin om jezelf eens op een andere, diepere laag te ont-moeten? Boek een gratis ‘check-in bij mezelf’ sessie. Ik zie je graag! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.