De Kracht van Stil Zijn...

Gepubliceerd op 22 juni 2022 om 10:14

Inchecken

Al een aantal jaren werk ik samen met drie collega’s, Petrus, Frank en Veronica. We ontmoeten elkaar meerdere keren per week, voor Qigong en gezamenlijk inchecken. In de loop der tijd hebben we een incheck-ritueel ontwikkeld, dat ons diep naar binnen brengt. 

Stil aanwezig zijn

De basis hiervan is dat we stil zijn met elkaar. Dat wil zeggen, we starten met vijf minuten gezamenlijk stil zijn. Vervolgens krijgt ieder van ons een afgesproken aantal minuten om ‘aan de beurt’ te zijn. De andere drie zijn stil én zijn met hun volle aandacht aanwezig, bij zichzelf en de ander. 

Helende werking

Het is bijzonder om te ervaren hoe krachtig het is om écht stil te zijn en om écht aanwezig te zijn bij elkaar. De energie en de ruimte die dan vrijkomt, de bedding die ontstaat om woorden te geven aan wat er werkelijk leeft in jezelf, is verbazingwekkend. Wij staan elke keer weer versteld van de diepte, de geraaktheid, de liefde, de verbinding en de stroom die wij ervaren. Hoeveel heling er dan plaatsvindt, in onszelf én met elkaar, door onze gedeelde processen.

Super krachtige context voor ontwikkeling

Wat ik hier zelf heel bijzonder en krachtig aan vind, is dat we door ‘gewoon’ bij elkaar te zitten, stil aanwezig te zijn en onszelf en elkaar de ruimte te geven voor onze processen, we een super krachtige context voor ontwikkeling creëren. 

 

De kracht van stil zijn…

 

Wil jij ook zo graag in stilte ontvangen worden, met alle ruimte voor jou en jouw proces...? Heel welkom bij één van mijn 'check-in bij mezelf' sessies! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.